Nazak!!!

Photography Graphics, Tumblr Photography

Hahaha...nazak?? pernah dengar ka istilah nazak? senyum sumbing aku kalau teringat istilah nazak ni. Bukan nazak orang bertarung ajal..tapi ini nazak yang lain sikit. Masa aku masih bergelar pelajar sekolah menengah lagi istilah nazak ni sangat2 femes..haha nazak yang terlampau jiwang hingga tahap gaban tidak dapat dikawal. Kiranya macam tu la..

Anda pernah rasa? keke suma orang pernah lalui ni. Terutamanya kalau ada secret admire kan? Macam x pernah ada adik angkat ada abang angkat kan? ada yang tertembak hidungka? sory entri ni hanya suka2 x maksud tersembunyi. Jadi kisahnya asal sj ternampak bah nazakla tu nda ingat dunia...haha!! Siok sendiri a.k.a 'SS'..nda mengaku kunun jangan tipulah!! terutama budak smas mesti tau ni kan..hahaha!!!

Photography Graphics, Tumblr Photography

Tapi sekarang nda pernah lagi aku dengar istilah nazak ni. Mungkin dizaman sekolah ku saja ada..sebenarnya siok istilah nazak ni. Lucu pun ada macam mengulu pun lagila ada. Contohla kalau anda sedang dilamun cinta mesti anda nazak cinta..nazak mencintai, sedaya upaya mencintai, sedalam hati mencintai hah kira macam tu la penggunaan nazak dalam percintaan. Kiranya perasaan anda pada masa itu berada di awang-awangan, berbunga-bunga sentiasa dalam gelombang cinta.

Setiap antara kita pernah merasai nazak! bukan nazak dijemput ajal tapi nazak mencintai seseorang. Setujuka? Ini hanya pandangan dan luahan dari otak ku yang kecil ini, dan sekadar ingin mengimbas memoriku di alam persekolahan.

Photography Graphics, Tumblr Photography
Sungguh Manis Saat Itu?? Boleh Imbas Kembali Ka??


2 ulasan:

Lina berkata...

dr tym kami lg ba tuh d smas memakai nazak tuh..haha..

Sharienz Sz berkata...

hahaha iya bdk smas sj tu prnh ku dgr guna..patutla junior nya ikut2 rupa2nya peninggalan berharta dari senior lg..kakaka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...