Usaha Tangga Kejayaan

Salam..

Fuyoohhh...chaiyok2!! akhirnya aku dapat juga apa yang aku cari2 selama ini..almost finish!! tapi entah jadi ka nda tu..besala budak baru belajar kena follow lah step by step..langkah pun mesti ayu2..nda boleh terus melompat..nanti banyak yang tertinggal..x cukup pula ilmu di dada!!

Tapi aku bangga jugala weii..sekurang2 nya ada juga peningkatan..ndala ditakuk yang sama saja kan..bosankan kalau itu2 saja..memang aku ni cepat bosan..mudah nda puas hati kalau usaha yang aku buat tu nda mendatangkan hasil apa2 pun..bukan ingin mendapatkan perhatian tapi keselesaan diri sendiri itu yang lebih penting..macam mana orang mo selesa sama kita kalau kita sendiri pun nda rasa selesa kan?...mo paksa orang? jangan begitu aku sendiri pun nda suka kena paksa..hehe

Sekarang baru aku percaya "usaha tangga kejayaan". Tanpa usaha macam mana mo berjaya kan..siapa lagi mo tolong kalau bukan diri sendiri. Mau minta tolong pun susah takut terhutang budi pula sama orang nanti dibelakang hari lain pula ceritanya..nanti kena ungkit2..sendiri juga sakit hati kan. Apa pun yang kita buat adalah untuk kepuasan diri sendiri..nda payah fikir apa orang cakap..ambil yang positif jadikan kekuatan untuk kita buktikan yang kita ni boleh berjaya. Mana lah tau kita pula yang lebih berjaya dari orang tu..teda siapa yang tahu kan..Tuhan itu adil.

Tapi ingat!! sebelum berjaya tu banyak tangga2 yang perlu dilalui. Jangan mudah berputus asa. Sentiasa sematkan kekuatan diri dan pasti suatu masa kita akan berjaya. Yang penting ikhlas jangan mudah mengalah rintangan yang datang bukan senang kadangkala kita putus asa tapi ingat sekali lagi setiap kejadian itu ada hikmah. Mungkin hikmah yang dijanjikan itu adalah kemanisan yang paling manis kita rasa selepas kepahitan.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...