Part II : Suara Bertemu Suara




Salam Semua...

*..angin rajinku tiba2 datang jadi aku pun dengan senang hati menyambung cerita cintaku ceh..jiwang kunu' keke..

Masa itu aku ingat lagi hari pertama dia call. Hari raya tahun 2002 aku sama family ku n sepupu2 sibuk buat persediaan rumah terbuka di dewan kg. Semestinya kalau nama perempuan mestila sibuk menolong di dapur kalau mau kena sound sony boleh juga ikut lelaki diluar lepak2..aku sama kazenku sedang sibuk mengasi masuk beras pulut kedalam ketupat dan tiba-tiba...

adikku berteriak dari dalam rumah tau la rumah datuk ku dari ruang tamu pigi dapur pun larian 100m haha..nda bah men2 saja..trus aku berlari napa bilangku? adikku cakap telefon..naa..jangan kamu heran kenapa orangya didapur tapi telefonnya di ruang tamu..suma pasal line la tu..dalam rumah tu hanya ada satu tempat saja yang ada line..mo tau dimana..di tepi jendela lepas tu di atas..pastu bergantung haha..zaman kuno bah time tu..mo nda mo gantung sajala ditepi tingkap pastu kasi kuat volumenya biar satu kampung dengar hahaha..

sempat lagi aku mengontrol suara ehem..ehem.."ello" bilangku.."ello" juga dia membalas..terus otakku berputar2..aik siapa ni dalam hatiku macam lain saja loghatnya haha..sempat aku mengulu dalam hati..terus aku tanya lagi "siapa ni" terus dia jawab "saya ni ko tidak kenal?" sempat lagi aku berfikir2 macam bukan orang Sandakan saja ni mana da orang Sandakan ber'saya-saya? lepas tu di cakap 'tidak' kalau orang Sandakan mesti 'nda' banyak persoalan dalam hatiku..

..akan disambung perutku lapar mo pi mamam..sory yea..

2 ulasan:

aNa miChEaL berkata...

aduii trus plak aku egt dulu lau jawab tel d tepi tingkap..melekat lagi haha

Sharienz Sz berkata...

neh..kan ingat juga kau di tepi tingkap..melekat2 hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...