Gara-gara mengidam sebijik...

Assalamualaikum & salam sejahtera ^^

*siuknya jadi mommy preggy ni kan..apa saja kehendak yang di mau semua di tunaikan oleh sang hubby!! ngee..ngee...sungguh bertuah menjadi seorang ibu.. ^^ gara-gara aku mengidam pisang my hubby sanggup beli untuk saya walaupun harganya mencecah 1kg=Rm29.94 hehehe...

semenjak aku preggy ni ada satu buah yang paling aku suka makan..bukan buah import2..no..no..ni buah yang special..hehe..tada...i love very much buah "pisang"


tapi sumber2 yang aku baca mommy preggy ni tidak berapa digalakkan sangat makan buah pisang. Sebab takut nanti rambut baby terlalu tebal semasa dalam perut. Bagi aku pula..cantik bah tu baby kalau berambut tebal..ngee..

disebabkan sekarang aku fanatik buah pisang so rutin wajibku sebagai pencuci mulut..tapi di sini harga pisang bukan semurah macam di negara kita. 1 tangkai RM2 harga di tamu kalau dinegara kita. Tapi disini harga bukan main mahal. 1kg = $9.98 nguah..nguah...klu tukar duit m'sia mahal tu...

macam besala aku cari info khasiat pisang..wah!!! sungguh terkejut rupanya "pisang" merupakan buah yang paling berkhasiat di dunia!!

bagi kamu yang nda tau buah pisang ni mengandungi 3 jenis gula semulajadi iaitu:
1-sucrose
2-fructose
3-glucose

selain itu buah pisang ni juga kaya dengan fiber (patutla kawan2 ku disini suka makan pisang). Lepas tu dengan hanya makan 2 biji pisang mampu membekal tenaga untuk melakukan kerja2 berat..uhh!! patutla ahli sukan suka makan..weii lepas ni aku makan banyak2 la ni..

tapi sesetengah orang kita suka memperlekehkan buah pisang..low class kunu' kalau makan buah pisang..yang dibangga2 kunu' buah dari luar negara contoh epal, anggur sebab high class n banyak khasiat. Berubahla wahai pemikiran underground macam ni haha!!

walau macam mana pun terjadi 
" I Love Pisang Very Much"


entri terakhir sebelum owner break holiday

11 ulasan:

cendawanpink berkata...

alaa sian nye mommy preggy ni..
ngidam pisang ye..
mahal betul buah pisang kt sne..
buah import katanye..kih3.. :D
kt sini petik belakang rumah je da dpt pisang..ngee..(^_^)

Lina berkata...

aku slalu mkn pisang..tp slama aku mengandung nih aku suka makan grapes..tp yang paling aku craving makan, makanan yang terhidang mcm buffet d hotel atau kenduri2 kawin itu..haha..ndatau napa..beliur btul aku meningu lauk2 besusun2 br byk pilihan itu..*geleng2 kepala..

lily berkata...

makan je pe2 kak sha..janji puas
hehehe.. *congrats pregnant eh :))

lily berkata...

makan je pe2 kak sha..janji puas
hehehe.. *congrats pregnant eh :))

mykhalis berkata...

kalau rambut baby lebat nnt ibu mesti rasa gatal dalam perut..hehe.. pisangkan buah ori dari Syurga yg diturunkan ke bumi..

lattest entry di blog khalis :
Wanita mengandung yang tak senonoh

kay_are berkata...

pregnant ke?? tahniah.. hee.. owh ngidam pisang kat malaysia banyak ade.. =)

Sharienz Sz berkata...

@cendawanpink

tak sbr blk kg..rasa2 mengidam terus duduk bawah pokok pisang dan hentam smpi kenyang haha :)

Sharienz Sz berkata...

@Lina

haha..ya bah lina..apa lg klu mcm time yg kenduri2 tu..semua mo dmkn..aduii berliur ni haha

Sharienz Sz berkata...

@lily

hehe..sumanya pun sumbat dlm perut ngee..

Sharienz Sz berkata...

@mykhalis

yeke..baru tahu!!
x kshla gatal..janji rmbut baby tebal..haha

Sharienz Sz berkata...

@kay_are

a'ah..thanks..
psl tu x sbr blk kg huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...