Sahut Cabaran Dari Cik Tomate - 1 Day

Assalammualaikum 

akceli memang niat di hati gatal hingin menghupdate setiap hari, tapi tau la idea pun pandai kering kontang..lebih2 lagi ibu mengandung..bilang urang otak ada lemah sikit yaka?? ntah mitos ka atau fakta?

so semalam aku berjalan2 n terjumpa ladang tomato..dia kata peladang tomato dia tercabar hehe ni link dia ladang tomato kamurang baca dan faham sendiri ye..cik tomato bagi 30 soalan so kena jawab selama 30 hari, ni soalan2 maut dia...

day 1 - lagu yang anda dengar hari ini
day 2 - movie yang paling best pernah anda tonton
day 3 - benda yang selalu anda buat sebelom tido
day 4 - benda yang anda buat bila sorang sorang
day 5 - status anda ? relationship anda? 
day 6 - tiga perangai burok anda 
day 7 - tiga perangai baek anda 
day 8 - pergaduhan paling terok yang pernah anda alami 
day 9 - perasaan anda hari ni 
day 10 - hari ke 10.. apa yang berlaku? 
day 11 - gadjet yang anda ada 
day 12 - apa yang ada dalam beg mekap anda 
day 13 - apa yang ada dalam beg duit anda 
day 14 - perkara menarik yang anda lakukan hari ini? 
day 15 - kalau dapat RM1juta, apa yang anda buat dengan duit itu? 
day 16 - guru sekolah anda yang paling anda suka 
day 17 - gambar bilik idaman anda 
 day 18 - benda paling mahal yang anda pernah beli dengan duit sendiri 
day 19 - jenis manusia yang menarik perhatian anda 
day 20 - hari ke 20.. apa yang terjadi? 
day 21 - benda yang anda wajib bawak bila keluar rumah 
day 22 - tarikh tarikh penting dalam hidop anda 
day 23 - dream wedding 
day 24 - tempat yang paling anda gemari untuk makan 
day 25 - makna disebalik link blog anda 
day 26 - 15 fakta tentang anda 
day 27 - makanan dan minuman kegemaran anda 
day 28 - hobi anda 
day 29 - siapa anda 10 tahun akan datang? 
day 30 - hari ke 30.. apa yang berlaku?


so the first day kena jawab soalan untuk 1st day ask by cik tomate ==bahasa america aku tunggang langgang ngenge..

soalan dia 

lagu yang anda dengar hari ini?

pasal lagu ni memang aku jarang layan..tapi bila naik kereta opkos la mesti dengar radio..n channel yang aku suka dengar suria fm sabah. durang c dudu,velvet n c ray. dulu c othoe skrg c ray sudah tukar. jadi conformla lagu2 nya kebanyakan dusun.

jadi yg aku dengar ni mcam lagu tanak kampung, lepas itu nda ku tahu pula tajuk lagu2 yang lain hehe.

sapa2 yg mau layan on9 


2 ulasan:

nelly berkata...

cabaran !!
like2 !!!

tomatokering :) berkata...

errr kak sha tak penah dgr lgu tu .. huhu T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...