Sure!! Jalan Pasti Sibuk

Assalammualaikum Semua

sudahku agak mulai esok, lusa dan tulat jalanraya d kk ni pasti sibuk n jam habis..so rancangla awal2 perjalanan anda. Sebab hari2 tu semua orang mau keluar rumah bukan setakat orang yang tinggal d kk saja, tapi orang2 Sabah sudah pasti datang kk..semua mo p support Jom Heboh!! hahaha. Kalau nda silap dari tahun last Jom Heboh kena bikin d kk tahun 2005, lepas tu kena stop until tahun ni baru ada..yaka?? tahun lalu adakah? oppss sory cerita tahun lalu aku ndada maklumat langsung.

so aku mo bagi tips kepada kamu orang yang ada plan sudah mo p sini mana tau berguna juga. tapi  tips ni pun brdasarkan pengalaman aku dulu hehe.


Tips berguna!!

* kena boking hotel awal2, kalau nda, conform ndada hotel ==mau nya tido di bawah tangga..hehe

* kalau boleh bawa kereta yang bersaiz kecil sebab senang ko menyisip bila cari parking ==betul ni..

* jangan lupa bawa duit banyak2 haha, sebab conform ko rambang mata!! =but berpada2 la ya..

* lupakan niat anda untuk memperagakan barang kemas 1 kg anda ==ingat orang masa tu ramai ya!

* kalau boleh bawa handbag yang kecil supaya senang ko mo jaga ==tapi bagi yang ada anak tu susah jg kan

* sentiasa berwaspada sebab bukan kita satu orang ja yang berjalan disitu

* bagi yang puteri lilin jangan lupa bawa payung anda!!! ==sure panas

* sapa2 yang mo masuk tv jangan lupa show off ko punya muka bila rancangan melodi ok!! ==hahaha


bah!! itu sajala..mana yang ko rasa berguna sila fikir2kan tapi kalau anda rasa ndada faedahnya itu pilihan anda..tiada paksaan bah bilang urang!!

telingaku mo berdarah sudah..hari ni saja sudah lebih 5 kali bunyi itu siren trafik..belum lagi yang kelmarin lepas tu ada suara2 halus "sila beri laluan" na faham2 la kau kalau sudah dikasi sound begitu..maknanya orang yang di iring tu conform vip-vip. mesti artis2 tu kan yang jom heboh punya..hehe

Okay!! jom ramai2 p jom heboh!! kita menabung disana!! hahaha...aku bawa rm5.50 saja supaya control bajet haha!! adakah barang rm5 sekarang????


  +  = RM5.50


4 ulasan:

workshop girl berkata...

hahahaha....mesti syiok kan..agak2 la maw bawa rm5.50..kot iya pon maw ada baby baru jan lan nk jimat sangat pren ku.....kikikikiki

tomatokering :) berkata...

hihih tips baekk punya .. tpi klu bwak beg kecik nnti cicir cane ? wuuu

Sharienz Sz berkata...

@workshop girl

haha..ni bukan namanya berjimat..mamanya ni tangkai jering ...luki melampau keke...

Sharienz Sz berkata...

@tomatokering :)

hihi..x terfikir pula kan..
so kena lebih waspada hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...